Sotii si sotiile - doi prieteni buni

        Ceea ce scriu acum , scriu pentru doi buni prieteni ai mei , pe care-i vreau impreuna si care stiu ca citesc mereu ceea ce-mi debiteaza mie mintea ! Dar este valabil pentru toti , care sunteti interesati !!!....
        ...Unitatea de baza a unei societati este familia. Familia inseamna tatal, mama si copii. Ca sa intelegem clar trebuie sa stim ca mama si tatăl nu sunt rude. Ei sunt rude cu copii lor, nu si intre ei . De ce va spun toate astea ? Pentru ca am prieteni in a caror familie exista neintelegeri. Ei bine , fiti atenti . Sotul si sotia , nu sunt rude. Sunt doi prieteni , care au ales si hotarat sa convietuiasca in aceeasi casa .
  Poti pretinde unui prieten sa-ti calce camasa? Adica ai pus-o vreodata pe vecina  de la parter , care-ti mai aduce plicurile cu corespondenta , sa-ti puna masa cand vii de la servici? Sau i-ai cerut vreodata lui Grigore amicul de o bere al sotului , sa-ti dea cu aspiratorul?  Ca cei doi - sotul si sotia , denumire data femeii si barbatului care stau in aceeasi casa - sa traiasca in armonie , este neaparat necesar ca ei sa inteleaga aceste lucruri.
Sotul nu are nicio datorie fata de sotie , nu trebuie neaparat  ca el sa-i aduca femeii bani , iar femeia nu e obligata ca ea sa-i faca mancare barbatului.
Daca ei obisnuiesc sa faca aceste gesturi unul fata de celalalt , nu e obligatoriu sa-l faca mereu. Daca situatia impune , rolurile se pot schimba , daca si numai daca sunt de acord amandoi : ea aduce bani si el face mancare.
  Daca cei doi oameni, constientizeaza faptul ca sunt doar doi buni prieteni si ca nici unul nu are o datorie fata de celalalt , isi vor schimba sarcinile intre ei fara nici o urma de regret , Si daca sunt destepti!!!...
       Daca sunt prosti  , se vor bate , isi vor striga cate si mai cate si finalul il anticipati ...
  Ne casatorim , dar asta nu-i obliga cu nimic pe cei doi parteneri, niciunul nu este obligat sa faca ceva , din ceea ce nu doreste !... Orice lucru pe care urmeaza sa-l facem , trebuie sa-l discutam  si sa incercam sa-l facem impreuna. Daca nu se poate , atunci unul face un lucru pe care el il poate face in acel moment , iar celalalt face alt lucru necesar familiei respective.
 Suntem casatoriti cu sotiile sau sotii nostri , dar nu suntem si rude de sange cu ele!!! Suntem doar doi prieteni buni !!!... Deci fratilor-suratilor , daca doriti sa ramaneti impreuna cu ei , atunci purtati-va intre voi  , exact cum v-ati purta cu cel mai bun prieten din viata voastra !!!...Caci numai asa , va fi intelegere si respect !!!...
Va doresc tuturor , numai bine si pace ...multa pace in suflete , mai ales  !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz