Omul de langa tine...

  Sufletele pereche , daca esti convins de existenta lor , le poti gasi , daca si numai daca tu esti dispus, sa-ti calci principiile si prejudecatile. Ca sa-ti accepti aproapele , cu toate calitatile si toate defectele lui , trebuie sa ai puterea de a renunta la tiparul pe care ti l-ai incropit in minte ... Si ca sa renunti , trebuie sa te intrebi , cum esti tu.
 Toti avem defecte. Suntem sau nu , constienti de ele. Daca nu le stim , ascultati-i pe cei de langa voi. Ei ni le spun in fiecare zi. Daca le stim si nu facem nimic sa le indreptam , abia atunci este grav.
 Ca sa mentinem o liniste in familie , o caldura , o siguranta , atunci trebuie neaparat sa-l acceptam pe cel de langa noi. Iar cel de langa noi trebuie si el la randul lui sa incerce sa-si indrepte defectele.
 Acele povesti de dragoste cu cei doi soti care traiesc pana la moarte , aceeasi iubire , ca in prima zi , exista pe jumatate.
 Sunt familii care se iubesc , se inteleg... Dar acestia se si respecta. Daca nu-l respecti pe cel de langa tine , atunci cu fiecare zi , il vei dezaprecia mai mult , pana cand  il vei urî.
Si de aici pana la despartirea definitiva , nu este decat un pas. Nu ca pasul ar fi greu , dar ar fi gresit...
Stiti ce inseamna a respecta ? Adica , a nu-ti permite sa-i adresezi orice cuvinte , celui de langa tine sau a nu-ti permite orice gest, cu cel de langa tine.
   Pentru ca ei ne sunt prietenii cei mai dragi. Si pentru ca nu ne dam seama de asta , decat atunci cand nu mai sunt langa noi...
                                                     Moromete, unul din prietenii vostri dragi, virtuali...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz