Batranete haine ... elegante

    M-am tot gandit la copiii nostri, zilele astea . Ai tuturor. Si am si discutat cu cativa copii.
Cum va distrati voi , cum va jucati? i-am intrebat. Ne dam in leagan , pe topogan , ne plimbam , stam pe banca , acasa ne jucam pe calculator si ne uitam pe desene , acestea au fost rapunsurile lor.
  Priviti intr-o zi cand aveti un pic de timp si dispozitie , la copii care sunt afara .
Ati observat ca ei nu se joaca ?! Ori stau pe vreo banca toti , cate un grup de fetite se plimba , altii mananca seminte , cipsuri  etc.
 Dar uita- te si in jur... Ce vezi?... Exista vreun  loc de joaca pentru copii?... Nu nu vorbim de cel pentru bebelusi ! Copii sunt si cei de la  7 ani pana la 14 ani. De ei cine se ingrijeste ? Nimeni...
Doamnele aranjate cu bebelusi lor dolofani , ii da jos din leagan pe copiii mai maricei , pentru ca le plang bebeiii , bancile sunt ocupate de aceleasi doamne care scuipa tacticos seminte peste tot in jur , babele de la bloc  -  imposibil sa nu aveti asa ceva! -  care toate fara exceptie s-au facut mari ocrotitoare , dar si proprietare ale spatiilor verzi , tipa la bietii copii care mai incing o miuta si le mai scapa din cand in cand mingea prin iarba, primariile nesatule de facut bani din buzunarul cetateanului , au ocupat fiecare bucatica libera de asfalt cu spatii de parcare a masinilor , noi maturii prosti , am acceptat si-am platit bucurosi si uite asa , copiii nostri nu mai au nici o bucatica de teren libera , unde sa se joace ...
  V-ati intrebat copii , ce fac afara? I-ati vazut vreodata venind de-afara entuziasmati , sau avizi sa va povesteasca ce s-au jucat ?! Nu cred , pentru ca toti am uitat ca si dupa varsta de 7 ani tot copii sunt, ca aceasta superba copilarie , tine pana la cel putin 14 ani... Ne plangem ca in ziua de astazi copii se maturizeaza devreme , da  si cred ca vina noi o purtam... Le furam copilaria , neasigurandu-le terenurile acelea virane pe care Ceausescu in " prostia" lui , ni le-a pus  la dispozitie , atunci cand noi am fost  copii.
 Fetita mea , mi-a cerut minge. I-am luat . A stat o jumatate de ora afara si pe urma mi-a adus-o in casa . Mingea a cazut in iarba si doua babe  - paznicele blocului - au sarit cu gura pe ea intreband-o  sfidator:
 "Asa te educa pe tine parintii ? " Dom'le democratia asta a adus cu ea toata prostia si toata nesimtirea , ascunse in spatele unor aparente griji , pentru mediul inconjurator si linistea cetateanului batran.
 O sa ajungem o tara de batrani longevivi si fericiti , ca de copii nu stim sa avem grija. Ce nu e mai important ca batranul de 75 de ani viguros si atletic , sa-si traiasca linistit ultimii ani din viata , prin statiuni , la masaje si partide de table ? Ca doar de-aia statul roman le asigura sejururi gratuite in statiunile romanesti , batranilor pensionari ... Si daca cumva , 3 copii sunt trimisi de nu stiu ce organizatie umanitara , in vreo tabara de 7 zile , gratis , toate televiziunile transmit stirea , ca pe un act de mare caritate...
 Si bineinteles , ca am si explicatiile necesare : voturile lor , pentru ca batranii sunt multi si creduli...
Dragi batrani , nu ca v-as uri , pentru ca si eu am parinti , dar nu mai votati pentru ca va promit voua batraneti mai bune , votati daca si numai daca vor asigura si binele copiilor vostri... De ce la batranete va uitati copii ? De ce credeti ca vin copii acasa  - acum oameni maturi si ei cu copii! - si va plang pe umar ca nu-si pot plati curentul si gazele ? Ca nu au bani de mancare , ca nu au bani sa-i cumpere copilului o inghetata sau un pepene ? De ce ? Ca ati votat sa va fie numai voua bine ! Ca toti acesti politicieni mizeaza pe prostia votului vostru!
 Se sinucid oameni in floare varstei , cu copii acasa , de ce dragi parinti? Aveti pensii de la 6 milioane in sus mare majoritate  si nu mai aveti copii pe batatura ... Dar copii vostri , cu salariu tot de 6 milioane si doi copii acasa , v-ati mai intrebat cum se descurca?! ... Votati pentru mariri de pensii , pentru consultatii gratuite pentru voi la medici , pentru retete gratuite pentru voi batranii , pentru sejururi prin statiuni tot pentru voi , lasati-i dracu' de copii ... sa se descurce, nu-i asa?
 Uitati-va pe strada , ati observat ce eleganti sunt batranii , uitati-va la doamnele pensionare ce vopsite in gri si mov sunt ! Mamailor!!!... Voi mai sunteti si mamai? Sau nu , pardon nepotii acum va spun pe nume , ca sa e la moda , pentru ca voi va credeti in continuare tinere si frumoase!
   Tatailor , voi de ce nu mai sunteti batranei aceia bonomi ,care-si ingrijesc nepotii si care-si cheltuie si ultimul banut pentru copii?
 Ce s-a schimbat lumea ! Si ce s-a mai schimbat in rau! S-a 'ntors lumea cu josu' -n sus!...
  Ehei , "unde esti tu Tepes doamne, ca punand mana pe ei , sa-i imparti in doua cete : in smintiti si in misei!"                                                               
                                                                          moromete al' batran , inca iubitor de proprii copii !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz