China - muza noastra

           Poate ar trebui sa ne alegem ca exemplu de urmat China, poate ar trebui sa nu mai avem atat de evident acest spirit de turma si sa indraznim sa param in fata acestei Europe, propriile idei de mentinere a unui echilibru economic, urmand exemplele bune din afara ei. Acum cand lumea se clatina si nici o forma de guvernare din Europa nu reuseste sa gasesca o solutie , nu inteleg de ce nu ne indreptam privirea spre societatile care sfideaza criza, printr-o alta pozitie fata de democratia, pe care occidentul o vrea dupa un tipar stabilit de el. Nu inteleg de ce nu ne schimbam optica fata de aceasta forma de societate si de ce nu suntem mai flexibili fata de comunsimul-democratic care functioneaza perfect in China.
   Bineinteles, ca asta ar presupune schimbarea intregii clase politice si sigur la noi nu se va intampla curand , dar este evident ca  lumea este din ce in ce mai interesata de ceea ce se intampla in China si mai ales cum. Probabil ca nu peste mult timp, aceasta forma de guvernare va convinge si poate o forma a ei imbunatatita va fi aplicata pe intreg globul.
  Oricum , este cert ca democratia actuala nu este ceea ce s-a vrut a fi, hibele ei ies la iveala cu fiecare zi care trece, marile clase politice care vor s-o pastreze din interese pur personale sau interese de haita , cu toate incercarile lor de a o pastra nu vor reusi, pentru ca acestei forme de societate care se vrea democrata, tocmai acest lucru ii lipseste.
   Si daca multi au dat definitii , i-au atribuit noi caracteristici democratiei, asta nu insemna ca cineva ne obliga sa o luam ca atare si asta nu inseamna ca lucrurile stau asa . Lumea se dezvolta, gandirea avanseaza, ideile se schimba, problemele se cer rezolvate, numai noi trebuie sa fim mai flexibili si sa recunoastem ca asa cum democratia s-a schimbat, si comunismul a evoluat si uite cum chinezii, sunt undeva intre comunism si democratie , iar economia lor este intr-un continuu progres.
  Ceea ce noua ca popor ne-a lipsit totdeauna, a fost curajul de a ne urma propiile idei , exceptandu-l pe Ceausescu , si de a infrunta marile puteri , care de-a lungul istoriei s-au lovit de aceasta tarisoara, aflata  in drumul lor spre marile bogatii .
 Ce ar trebui sa facem noi romanii de rand:  sa privim obiectiv si fara prejudecati , fara sa ne lasam influentati de bogatasii politici si sa ne construim propria convingere despre ceea ce este bine pentru noi si sa actionam ca atare.
       Putem - si chiar le suntem datori copiilor nostri -  sa ne alegem singuri,  muza existentei noastre.
 Totul depinde de noi.

Comentarii

  1. Cred ca ar fi cazul sa iei un domeniu. Foarte bun blog-ul, foarte bun ar fi pe un site.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Daca simtiti ceva , puteti sa-mi spuneti! Daca nu simtiti nimic, puteti sa taceti! Oricum eu stiu ca sunteti aici. Pentru ca de multe ori nu ma simt singur. De-aia si continui sa scriu . Pentru ca imi sunteti alaturi...A! Sa stiti ca nu ma supar daca nu va plac sau nu sunteti de acord cu mine! ...Sunt prea batran ca sa ma mai supar pe ceva!... Va simt, fratilor !!!...

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz