Primavara oriunde

   Frumosul il regasesti in orice, trebuie doar sa privesti atent in jurul tau. Frumosul inseamna diafan, finete, delicatete, fragilitate, puritate. Toate astea le poti vedea oriunde.
  Priveste chipul unui copil, o floare abia rasarita, un copac inflorit, pasarelele zburand, cerul  si este imposibil sa nu intelegi.
  A venit primavara, iarna grea a trecut, deschidem ferestrele larg , privim si vrem sa aducem si in casele noastre primavara!
  Casele noastre nu trebuie sa fie niciodata multicolore, dormitoarele, livingul, bucataria, baile trebuie sa fie armonizate: putem scimba un pic nuantele culorii de baza , dar in niciun caz nu vom face baia verde, livingul rosu, etc. Alegeti-va culoarea preferata, culoarea care va reprezinta sau care va reprezinta familia - in cel mai bun caz consultati-va cu toti membrii familiei si cadeti de acord! - si incercati sa centrati culoarea de baza, in locul principal al locuintei , apoi inchideti nuanta spre rasarit si deschideti spre nord, astfel lumina data de rasarit va fi un pic estompata, iar intunericul nordului va fi ceva mai luminat.
  Atentie, totdeauna dar totdeauna, folositi nuantele pastel ale culorilor!
  Aduceti lumina in casele dvs. Nu va acoperiti geamurile in timpul zilei, soarele trebuie lasat sa patrunda in case , pentru o mai buna relaxare psihica , iar frumusetea luminii  naturale nu o putem mima cu absolut nimic.
 Balcoanele - nu le mai inchideti doamnelor, sunt singura sursa - pentru cei care locuiesc la bloc - de a ne simti afara, de a ne racori intr-o seara de vara, de a face cateva exercitii in aer liber dimineata, balcoanele sunt sanatate curata! - trebuie sa le imbracam in flori si verdeata, incercati sa aduceti natura in balconul dvs. Ca sa nu munciti in zadar, puneti-va in ghivece  plante aromatice: dafin, maghiran, busuioc, menta, cimbru, rosmarin  si veti avea surpriza ,sa nu va mai intre in casa nici tantarii atat de incomozi.
  Un balcon deschis, plin de flori si verdeata este o adevarata placere atat pentru cei ai casei , dar va garantez ca si pentru vecini.
 Perdelele fac parte din piesele de rezistenta ale unei case. Primavara, va recomand sa puneti la ferestre perdelele inflorate, ca sa anticipam putin transformarile naturii , perdele subtiri, diafane in culori calde, dar in niciun caz alb imaculat, incercati sa alegeti nuante calde de bej, galben, verde si veti simti o dorinta de viata nemaipomenita! Garantat!
  Masutele din living, masa din bucatarie, scaunele si fotoliile, dar si pernutele decorative din casa, imbracati-le in materiale inflorate asortate - asortat nu inseamna la fel! -  cu perdelele din fiecare camera .
 Achizitionati cateva obiecte decorative noi , in ton cu primavara , care va vor da impresia ca ati facut schimbari majore .
  Bucatariei, locul unde doamnele petrec cel mai mult timp, trebuie sa-i acordam o atentie deosebita.
Perdeluta mica, cu volanase impodobita cu flori , fructe , fluturi este neaparat necesara! Ustensilele de bucatarie trebuie sa fie cat mai putin la vedere - de ex. sunt de total prost gust "celebrele" suporturi din lemn sau metal cu cutite ! -bucataria trebuie sa fie cat mai libera. Cateva cutiute de condimente - bineinteles vesele, cu flori - linguri de lemn pe care le puteti picta chiar dvs., o vaza cu cateva crengute de pom inflorit va pot schimba bucataria intr-o oaza de bucurie.
  Holurile casei trebuie sa fie cat mai libere, lipiti doar din loc in loc pe unul din pereti ornamente cu fluturi flori pe care le gasiti la orice mercerie!
 Intrarea in casa deasemnea , sa fie cat mai libera, doar undeva intr-un colt puneti o vaza mare cu cateva crengute de pom inflorit, astfel cel care va  va pasi pragul , va simti din primul moment primavara casei voastre.
  Sunt cateva sfaturi care par neansemnate, dar efectul lor va fi unul foarte vizibil !

Comentarii

  1. E frumos si in mare parte util ce am gasit pe blogul tau. Ca recomandare insa, ar trebui sa te ocupi ceva mai mult de estetica blogului tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. copiii de la 402...superb...ca si alte articole...te iubesc fara sa te stiu...si ma bucur ca existi...tine.o tot asa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Daca simtiti ceva , puteti sa-mi spuneti! Daca nu simtiti nimic, puteti sa taceti! Oricum eu stiu ca sunteti aici. Pentru ca de multe ori nu ma simt singur. De-aia si continui sa scriu . Pentru ca imi sunteti alaturi...A! Sa stiti ca nu ma supar daca nu va plac sau nu sunteti de acord cu mine! ...Sunt prea batran ca sa ma mai supar pe ceva!... Va simt, fratilor !!!...

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz