Frumos sau urat

     Exista un pleonasm in titlul blogului, dar exista si o explicatie .
  Pentru ca frumosul este ceva abstract , inteleg ca trebuie uneori explicat.
Hai sa luam un exemplu: parfumurile. De cate ori nu ati auzit o domnisoara draguta, supereleganta, mirosind un parfum si spunand: - afisand o figura de cunoscatoare! - nu miroase frumos!
  Cu parere de rau trebuie sa spun , ca nu exista un parfum cosmetic care sa miroasa urat, poate nu iti subliniaza caracterul, nu ti se potriveste, nu este in spiritul firii tale, dar in niciun caz nu spui ca miroase urat!
Persoanele noastre partenere, sunt un alt exemplu. Ca sunt grase, slabe, cocosate, chioare, strambe, noi le-am ales pentru ca asa am vazut fiecare din noi FRUMOSUL.
  Culorile, sunt un alt aspect al frumosului: unora le place griul murdar, altora negrul pana la tuciuriu, altora rosul aprins ca o bomboana, fiecare ne simtim bine vazand o culoare , care pentru ceilalti e dezastru total.
 Formele , sunt si ele o parte din frumos, unora ne plac formele rotune, altora formele ascutite, iar altii nu au nici o preferinta.
 Si cel mai elocvent imi pare , ca facand parte din aceeasi categorie este binele si raul , care nici ele nu sunt percepute la fel de toti :  de aceea exista fapte bune si fapte rele dar nici acestea nu le luati ca atare, pentru ca s-ar putea ca unora cele bune sa li se para rele si viceversa.
  Ati inteles ceva? Ei, atunci , titlul este ceva intre frumos si urat, ceva intre bine si rau, este asa cum vad eu FRUMOSUL.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz