DOAR O VORBA "PRIVATA" SA-TI MAI SPUN

  Noi toti ceilalti , nu suntem muti! Nu suntem prosti! Existam, traim, avem foarte multe de spus, dar noi in primul rand  muncim , noi suntem prea ocupati sa ne castigam existenta ,ca sa ne strigam nevoile!
  Noi cei care facem ca aceasta tara sa mearga, nu avem timp de vorbe aruncate in vant, dar e prea multa minciuna, de aceea eu unul dintre ei , cei multi , iau o pauza de cinci minute sa va scriu.
   Traiesc intr-un oras sarac , plin de politicieni bogati pana in dinti , care-si afiseaza ostentativ casoiele , crescute peste zi, intre bordeiele bietilor oameni, iar magazinele si superafacerile lor sunt - cred ei! - " mandria judetului" .
  " Nu le-o fi rusine?" murmura oamenii, trecand pe langa vilele lor, apoi scuipa si trec mai departe.
  Daca vrem sa schimbam guvernul?! Si cine sa vina? Cei de care va vorbeam mai sus?
Noi ,  majoritatea , noi cei care muncim de dimineata pana seara, nestiind daca la sfarsitul lunii vom avea vreun ban in buzunar, noi nu cerem nimic, noi nu asteptam sa ne dea statul nimic, noi stim sa ne castigam propria existenta, stim ca bunastarea noastra depinde de noi si de nimeni altcineva.
  Bugetarii, pensionarii , somerii si toti ceilalti subventionati ai statului, isi primesc banii aceia , multi- putini , pentru ca noi ceilalti , ne vedem de treaba noastra si muncim de ne ies ochii din cap , ca sa traim si sa ne platim taxele .
  Noi nu avem ziua de munca de opt ore , noi nu cerem bani pentru orele suplimentare , noi nu avem sarbatori , noi nu avem prime de vacanta , la noi nu incepe weekendul de vineri la pranz , noi nu avem al 13-lea salariu - a cui dracu o mai fi si inventia asta , de a mai scoate bani pe degeaba de la stat?! - noi nu pretindem anual statului sa ne mareasca salariile, pentru ca noi am inteles cam ce este si cum razbati in capitalism.
  De ce nimic nu mai merge, in tara asta?
   Pentru ca romanii stau acasa, preferand sa astepte maruntisul pe care li-l da statul de pomana.
Nu sunt locuri de munca, se aude in targ!
 Va inselati, sunt multe locuri de munca vacante, dar copii nostri sunt toti avocati, manageri, psihologi , asa ca cine sa mai fie muncitor, vanzator, maturator, agricultor, maistru sau inginer?
Cine este de vina de aceasta brambureala politica, morala si financiara?  Noi toti ! Pentru ca ne-am lasat manati ca o turma de oi in aceasta ordine mondiala a capitalismului, pe care nu l-am inteles nici acum dupa 20 de ani. Si cine sa ne explice capitalismul? Cei care s-au perindat pana acum la guvernare? Pai nu aveau cum, pentru ca  acestia faceau parte din tagma de jos a vechii societatii - oamenii de valoare ai tarii noastre ori si-au vazut de treaba , ori au plecat cand au vazut ca valoarea este confundata cu hotia! - si erau prea ocupati sa se bata pentru premarire, inavutire si minciuna care le-ascund - cred ei! - faptele.
 Dar cum sa-i explici lui nea Gheorghe, ca el si copii lui , trebuie sa munceasca pe branci, ca sa traiasca bine, cand vine omul politic si-i spune ca daca-l alege pe el, ii va da pe paine, bunastarea la care el viseaza. Si il convinge , dandu-i o galeta si trei carnati!
 Cum sa inteleaga fetele si baietii nostri, ca trebuie sa munceasca, sa invete o meserie,  ca sa se poata intretine in viata, cand exemplele pe care le au sunt niste nonvalori : manechine , cantarete cu sau fara voce, prezentatoare de stiri sau sport!
  Hei fratilor jurnalisti , oamenii din televiziuni, care va aratati "interesul" si " compasiunea" fata de nevoile romanilor, faceti voi productie de masini, fabrici de conserve, si infrastructura atat de mult discutata cu manechinele si prezentatoarele voastre, de care tot scrieti si pe care ni le tot aratati! Faceti voi productie cu ele si faceti voi cu aceste "valori " ale voastre , ca aceasta tara sa mearga!
 Parinti bugetari - pentru ca voi plangeti viitorul copiilor vostri! -unde ne sunt inginerii, specialistii?
Hai platiti-va in continuare locurile de munca, in nu stiu ce birou, din nu stiu ce primarie, platiti in continuare bani grei, pentru facultati de drept, finante, banci, psihologie si invatati-va in continuare copii ca  , salariatul are intai de toate drepturi, ca nu se sta peste program daca nu esti platit, ca pentru orice gest al copilului vostru trebuie o rasplata baneasca si uite asa aceasta tara se va duce de rapa! Si uite asa va ve-ti ruina proprii copii!
  Hai sa recunoastem , ceea ce stim toti! De ce ies in strada bugetarii? Pentru ca au dat spaga la angajare, cat cuprinde si acum nu accepta ideea restructurarii - atat de necesara - gandindu-se la banii pierduti. Bugetarii ies in strada, pentru ca viata de tanjala pe care o au, nu o mai gasesc in alta parte, pentru ca ei stiu ca la privat se plateste cantitativ si calitativ munca!
 Ce ar trebui sa facem  noi , ceilalti? Sa iesim si noi in strada, sa inchidem toti magazinele, firmele, fabricutele si sa cerem ce? Sa dea afara din milogii statului? Sa ne dea sindicatul X 50 de ron pe ziua de greva si o masa? Si sa ne bucuram si noi ca am mancat o zi de la stat , fara sa muncim?
   Hei, voi cei prea multi, care stati la serviciu pentru ca cele opt ore sa treaca, voi cei care asteptati ca luna sa treaca  sa va primiti salariile, voi cei care primiti spaga ca sa va faceti serviciul, voi domnilor profesori , care numai carte nu faceti cu copii nostri - de aia sunt asa prosti! - hei , voi care primiti somaj si apoi va mai angajeaza vreo ruda iar cateva luni, ca sa primiti iar somaj cativa ani, hei ,voi care va imbolnaviti subit pe viata, pentru ca statul sa va dea o pensie, hei voi care ati vrea sa va pice totul de pomana, intelegeti ca ASTFEL faceti rau viitorului copiilor vostri, intelegeti ca inainte de a avea drepturi, aveti o obligatie fata de propria viata:
    OBLIGATIA DE A MUNCI CA SA TRAITI!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz