Bugetarii - spagarii nostri

    Traim vremuri grele, suntem de douazeci de ani presul propriilor rude si prieteni, perpetuuam spaga prin noi insine.
  Cati dintre noi nu avem o ruda , un prieten care lucreaza intr-un spital, intr-o institutie de stat, in politie sau in orice alt serviciu public? Toti, fara discutie.
  Si toti stim,  ca rudele, prietenii, fac asa zisele ciubucuri mai mici sau mai mari, toti apelam la '' relatiile '' dintr-o primarie,  cand trebuie facem nu stiu ce fituica, toti apelam la '' relatiile '' din nu stiu ce spital, cand sanatatea ne pune la incercare si toti apelam la nu stiu ce '' relatie'' din politie, justitie etc. cand avem probleme mai mici sau mai mari cu legea .
  Suntem victimele propriilor noastre actiuni.
De cate ori nu v-ati ascultat prietenii povestindu-va, cum a facut el nu stiu ce ciubuc, de cate ori nu i-ati dat chiar voi o mica atentie '', asa din prietenie'', ca sa va rezolvati nu stiu ce problema?
  Ei bine , toti am facut gesturi de genul asta si vom face in continuare .
   De ce?... Ca sa intrebe prostii!... Pentru ca  tot noi consideram , ca esti prost daca nu dai.
La noi in tara, bugetarii sunt cei care fac legea , de altfel comportamentul lor fata de un privat,  este unul de dezgust si de umilire. Cu toate ca banii le vin din taxele si darile patronului, care se zbate 24 de ore din 24 pentru fiecare banut, domnii si doamnele bugetare, abia asteapta sa le dea o amenda si au o satisfactie enorma, intiparita pe chipul lor sclipind de grasime, cand reusesc sa le inchida dugheana.
  Mergeti in orice institutie publica si observati comportamentul plin de aroganta al acestora, de parca tu , privatul,  ti-ai facut averea  furand din ograda mamei lor sau de parca ei au studii la Sorbona si tu la Dalga in spatele tarlei.
  Si pentru ca stii ca vina este a ta , te ploconesti cu caciula in maini ca slujbasii de odinioara, inghiti galusca a mia oara , scoti spaga si-ti faci treaba.
   Doamnele bugetare, imbracate prost, dar impozant  - de unde si vorba, Haine de primarie! - se lauda apoi in fata colegelor  invidioase ca " uite draga , ala este patronul de la magazinul sau firma cutare si uite ce cadou fitos mi-a dat", iar colegele se jura sa-l jupoaie, daca l-or prinde si ele data viitoare.
 La noi bugetarii sunt la putere, ei taie si spanzura, inchid si deschid afaceri, permit dezvoltarea afacerilor sau le limiteaza. Din aceasta cauza, tara aceasta se duce de rapa, pentru ca patronii sunt presurile pe care se sterg cei care primesc bani de pomana de la stat.
   De ce? Pentru ca in aceasta tara este apreciat cel care face rost de bani fara sa riste nimic, cel care se preface ca munceste 8 ore , cel pe umerii caruia nu apasa nici o raspundere, cel care fix la ora 4 se ridica de pe scaun si pleaca acasa, indiferent daca instutia unde lucreaza,  a fost profitabila in ziua aceea sau nu.
  Pana cand in aceste institutii nu vor scadea salariile si nu va creste programul  de lucru, in asa fel incat sa nu le mai convina pomanagiilor sa se angajeze aici , nimic nu se va schimba in Romania.
 Deocamdata suntem la mana bugetarilor -spagari, care nu stiu ce inseamna sa muncesti pe branci,  pentru banutii pe care-i primesti la sfarsit de luna.
  Si asa vom ramane,  pana noi toti  cei care nu facem parte din sistemul lor blestemat, nu ne vom face auziti.
 Pana atunci vom inchide si vom deschide afaceri in functie de legea,  pe care deocamdata,  o fac bugetarii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz