1 Mai

  Eee, si acum ca a trecut pastele asteptam ziua de 1 Mai. Noi asa traim, de la o sarbatoare la alta. Astea sunt distractiile noastre : craciunul, martisorul, ziua femeii, pastele, 1 mai, floriile si printre ele,  celebrele zile ale oraselor! E, ca ne mai prostim noi, cu ziua indragostitilor sau cu halloweenul, asta este alta mancare de peste, dar astea, n-au de fapt, nici un farmec si nu toti stim ce semnifica ele !
  Ce facem de 1 Mai? Si de ce sarbatorim  toti 1 Mai, nimeni nu se intreaba, noi il sarbatorim si atat!
  1 Mai muncitoresc, era sarbatorit de oamenii muncii pana acum ceva timp . Noi romanii de acum, credem ca e sarbatoarea tuturor, ca muncesc- ca nu muncesc,  ca sunt someri, ca sunt casnice , ca sunt pensionari, toata lumea se distreaza si petrece. De fapt  nu mai avem cultul respectarii sarbatoritilor, ne distram cu totii la gramada , de parca de fiecare data este ziua tuturor. Nu ca ar fi o greseala fantastica, dar mi-ar place , cel putin asa ca chestie, ca de 1 Mai, doar noi cei cativa care muncim, sa petrecem  si sa simtim cel putin o zi pe an, ca munca noastra este recunoscuta si apreciata si de cei care primesc pensii, somaj, ajutoare de crestere a copiilor, ca doar din munca noastra le primesc .
  Dar , va rog sa fiti atenti pe strada si o sa vedeti ca strazile vor fi pline de pensionari, care vor iesi la plimbare etalandu-si toaletele scortoase, casnicele se vor plimba ca deobicei cu carucioarele lor mari si daca tu muncitorul vei vrea sa stai cu copii tai cinci minute pe o banca in parc , nu vei gasi un loc liber .
 Ei, lasa tata! le spui copiilor, hai sa ne plimbam prin oras! Dar nuuu , copilul tau nu se poate plimba cu bicicleta pe care i-ai luat-o cu mari eforturi pentru ca , doamne fereste , loveste vreun batran sau vreun bebelus , care  merge in dezechilibru , dintr-o parte in alta a bulevardului . Casnica mamica care sta tolanita cat casa pe banca, striga zambind : mamiii , vino  la mamii , ca uite te loveste bicicleta! Tu te simti, iti iei copilul spunandu-i : Hai tati, pe trotuar! Daaa , dar pe trotuare nu este loc , ca sunt masinile parcate si din nou spui : Hai tati in padure ! unde deasemnea pensionarii , au pus stapanire pe bancute , iar locurile de joaca cu topogane si leagane sunt ale bebelusilor , care chiar daca nu inteleg nimic din ce li se intampla , sunt leganati de mama focului de mamicile gatite si odihnite , iar tu cu copilul tau uriaaas de 8 ani , n-ai cum sa dai bebelusul jos din leagan si sa il legeni pe al tau ! Asa ca spui : Hai tati acasa, ca o sa mai ai poate ocazia la anu', cand o sa am eu iar, o zi libera! Copilul plange , tu te enervezi si il smucesti , ajungi acasa , tu tarand bicicleta , iar copilul tau suparat, mergand inaintea ta . Si uite asa , anii trec , copii cresc si numai trebuie sa-i dai in leagan si nici sa se plimbe cu bicicleta...
  Cam asa sarbatorim noi in fiecare an , oamenii muncii din Romania  , ziua noastra ,  de 1 Mai.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz