Copiii de azi.



             Se alearga incolo si-ncoace ...Se misca lumea , trezita de dimineti...Noi suntem lumea...V-ati gandit vreodata , ca fiecare din noi , suntem lumea ?...Ca fara tine si fara tine si fara tine , nu ar exista notiunea de lume ?!...Exista o lume a copiilor , o lume a adolescentilor , o alta lume a tinerilor , o alta a maturilor si inca una a varstnicilor...Numai ca fiecare lume , are mai multe lumi ...Lumea copiilor, este insa , cea mai importanta , zic eu ...Lumea copiilor,  este lumea de care , toate celelalte lumi , ar trebui sa se ingrijeasca serios si cu responsabilitate ... Ea e viitoarea lume , care va misca totul din loc si care va creea lumi, dupa cum au invatat sa creeze lumi...
  Amalgam de cuvinte ? Ei bine , asteptati ! Fiti atenti mai departe!...
   In fine , sa va spun ceea ce vroiam , de fapt... Niste prieteni au trecut dimineata pe la noi. Erau impreuna cu copilul...Copilul , un pusti de 14 ani , dar care pare , de 18 ....Foarte dezvoltat fizic , inalt si bine facut. Parintii , cum sunt majoritatea celor din ziua de azi , foarte grijulii , excesiv de grijulii.
- Ce e mama , ai transpirat ?il intreaba maica-sa cu voce mai mult decat duioasa.
- Daaa..raspunde pustiul alintat.
I-am servit cu cafea , sucuri si niste fursecuri...Pustiul a mancat cateva fursecuri ...Tatal il intreaba , adoptand acelasi ton duios:
- Taticutule , nu mai papi ?!
- Nuuu , raspunde pustiul , ferindu-se de fursecul pe care tatal i-l intindea insistent.
Nu ma puteam concentra la discutia in sine , pentru ca imi era mila de bietul baiat.
- Tatii , zice pustiul , mergem ?
- Imediat taticutule , raspunde tatal , mangaindu-si odrasla pe crestet
- Manca-l-ar mama , zice si maica-sa privindu-l cu o mila incomensurabila .S-a plictisit , baiatul ? continua ea ,  cu acelasi alint in glas.
- Daaaa, raspunde pustiul enervat.
Dooooooamne , gandeam . Ce se intampla cu voi , mai oameni buni ?imi venea sa intreb . Ati luat-o razna ? imi statea pe limba  sa zic.
- Taticutule , ai grija la sireturi , strange-le bine , sa nu-ti scape din picioare, ii spune tatal la usa.
- Uite  , zice maica-sa pipaindu-si odrasla pe spate , e transpirat copilul. Si scoate din geanta un alt tricou, Pustiul si-l da jos pe ala de-l avea pe el si se imbraca cu noul tricou.
Il priveam pe bietul baiat si mi-era o mila de nu mai puteam... Pustiul este o namila de 180 , poarta 43 la pantofi si are 95 de kile...
Aveti grija parinti , nu asa se cresc copiii . Eu am ingaduinta pentru greseli , dar a creste gresit un copil , nu este doar o greseala , este un pacat !....Si cei care vor suferi , vor fi chiar ei . Acesti copiii .

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz