A fi sau a nu fi

  Am intalnit in viata mea multi oameni : inalti , marunti ,grasi , slabi, saraci , bogati , inteligenti , culti , mucaliti , dar prosti -prosti , mai rar. Am inatlnit astazi un prost , relevant, expresia prostului care-si poarta prostia mandru, pe fata, o poarta ca pe un steag, afisand-o cu ostentatie.
 Omul traieste  - ma si mir, ca poate trai cu o asemenea povara - in oraselul nostru si este juristul unei firme de comert.
 L-am inalnit in circumstante mai putin placute  si tocmai de aceea trebuia sa dea dovada de diplomatie, de tact si chiar curtoazie. Ei bine nu , acest ins, rebut al umanitatii , m-a facut sa stau o clipa in cumpana si sa inteleg de ce , societatile in care traim , uneori trec prin crize economice , politice , si sociale.
 Daca un astfel de exemplar, ar pune mana pe o putere cat de mica  intr-o societate, atunci nimic din ce visam , nimic din ceea ce speram ca se va face , niciodata  ,dar niciodata nu  va fi atins.
 Nebunia , eroare cerebrala , poate fi tratata . Dar  trebuie intai depistata , ca sa se incerce o eventuala tratare.  Si daca ar fi doar o nebunie, poate ar fi scuzabil... Dar prostia , este de fapt o impamantenire a unei gandiri , este un tic iremediabil al mintii umane, este o forma de existenta permanenta, ea nu poate fi schimbata, nu exista tratamente si niciun om de stiinta nu a incercat niciodata sa trateze prostia...
    Acest om sufera, el nu e prost de azi , probabil ca totdeauna a suferit din cauza acestui handicap. Gandesc ca asta a si fost motivul pentru care si-a platit o facultate, ca o demonstratie in fata celorlalti ca nu este deloc asa cum era vazut : prost get-beget.
 Sunt atat de revoltat , pentru ca exista posibilitatea ca acesti oameni sa ne conduca, ei putandu-se ascunde in spatele unor titluri academice, dobandite superficial.
 Poate asta este motivatia crizei economice mondiale in care ne aflam : prostia crasa a persoanelor din varful societatilor actuale. Deci , invatamantul  trebuie sa aiba  importanta cuvenita , pentru ca suntem obligati sa dam societatii in care traim , oameni de valoare,  ca sa existam in viitor...
 In functie de capacitatile mentale , existente si viitoare , noi terranii , suntem si vom mai fi...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz