Un bolnav mai putin , un inger in plus !

    Suntem o planeta din univers , suntem cei care o populam , suntem poate singuri in univers , sau poate nu , dar noi suntem cu siguranta singurii oameni . Noi toti . Asa diferiti cum suntem ,  fizic , moral si intelectual , toti suntem oameni.
  De-a lungul anilor , am evoluat de la stadiul de primate la stadiul de om. Momentul atingerii treptei cele mai inalte , a evolutiei  - omul - a fost si momentul inceperii involutiei. O involutie  pe o alta directie .
 Odata cu progresul tehnic si social , a inceput acest regres . Regres al caracterului uman . A aparut egoismul , lacomia si cruzimea . Toate astea au dus la razboaie fizice  mai mici sau mai mari . De ce fizice ? Pentru ca indiferent de natura acestora , repercursiunile au fost fizice. Cea mai grava si cea  mai incotrolabila repercursiune - rezultatul acestor razboaie - bolile .
 Bolile umane , fizice , sunt dovada regresului . Incapacitatea noastra de a uzita bunurile planetei limitandu-ne la necesitati ,  de a fi echilibrati in necesitati , iresponsabilitatea si avaria , au dus la creearea mediului propice aparitiei bolilor si evolutiei lor.
 Bolile umane sunt rezultatul propriilor noastre actiuni de-a lungul secolelor , asa ca datoria noastra primordiala este sa incercam sa stopam evolutia acestora cat si gasirea cailor de tratament pentru cele existente.
 Consider ca fiind problema prima a intregii planete , consider ca acesta ar trebui sa fie scopul esential al fiecarei natiuni , ca acestei probleme ar trebui sa-i dam toata atentia de care e capabila omenirea , pentru ca este singura cale de a opri decimarea populatiei .
 Luptand impreuna pentru sanatate , demonstram sanatatea noastra mintala , demonstram progres moral , demonstram grija pentru viata pe aceasta planeta.
 Luptam pentru bogatii , celebritate si faima , dar nu luptam pentru sanatate . Cat de fericit poate fi un bogat stiind ca va muri de o boala careia nu i s-a gasit leac ? Moartea lui nu va fi mai usoara , va muri la fel ca cel mai sarac dintre noi ...
  Suntem o specie de fiinte destul de avansata , numai ca omitem sa ne aplecam asupra celui mai primejdios lucru care ne inconjoara : bolile.
 Cand vom reusi sa invingem cancerul , sida , si toate celelalte boli  - la momentul asta netratabile  - abia atunci , putem spune ca omul  este in continuua evolutie...
 Pana atunci haideti sa ne ajutam semenii care sunt in suferinta , punand cel putin , gand bun langa gand bun si  sloganul nostru sa fie :  Un bolnav mai putin , un inger in plus !...
                                                                                                                 moromete

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz