Prezentul tau - viitorul copiilor tai

  Suntem manati de nevoi si vise , in aceasta viata. Unii din noi, nu sunt manati decat de nevoi , iar acestia sunt cei ce nu realizeaza nimic , nu fac decat sa-si traiasca viata , care spun ei si asa este prea scurta!
  Imi pare un egoism cumplit sa traiesti , fara sa-ti pese de mainele tau . Sunt oameni a caror traire se bazeaza numai pe prezent, ei traiesc astazi, acum , viitorul va fi trait si el cand va deveni prezent.
 Acestia sunt cei care nu au o motivatie pentru a trai , sunt cei pentru care telurile , visele sunt niste distrageri ale atentiei, de la prezent , unicul lor fel existential.
  Uitati-va in jurul vostru si e imposibil sa nu aveti un prieten sau o ruda a caror singura realizare este o familie.
    O famile inseamna o unitate umana ,  al carei administrator esti tu , cel care ai pus bazele acestei uniuni si tot tu esti cel ce asiguri confortul prezent si viitor al celor care fac parte din " mica ta societate".
  Ca sa il faci pe un astfel de om sa inteleaga ca viitorul este prezentul pe care-l vor constientiza copii lui, este foarte greu si nimic nu il poate scoate din lenea si comoditatea prezentului .
  Sunt persoane pentru care viitorul este foarte indepartat , lipsit de siguranta ,  caracterizat de ei ca un moment  imprevizibil , putand chiar sa nici nu devina vreodata prezent , pentru ei...
 Ei spun  " sa traim noi pana atunci!" sau " ' om trai si-om vedea!" sau " nu stii ce se intampla cu tine maine , dar peste nu stiu cati ani !"... Traind dupa aceste premise , acesti oameni nu realizeaza nimic in viata . Copii lor sunt cei care vor suferi material .  Sub imperiul importantei prezentului  , copii acestia ,  in viitorul inexistent  in conceptia  parintilor  , devin maturii lipsiti de o baza materiala , de la care sa porneasca in viata!
Nu avem voie sa gandim ca astazi trebuie sa mancam , ca astazi trebuie sa platim energia electrica, ca astazi mergem la mare , noi cei care nastem si crestem copii avem datoria suprema de a le fi sprijin moral si financiar toata viata noastra. Nu construim o casa , construim atatea case cati copii avem , nu strangem bani pentru batranete, strangem bani pentru maturitatea copilului nostru , nu deschidem o afacere pentru noi, dezvoltam o afacere pentru cei , pe care noi si nimeni altcineva , ne-am hotarat sa-i aducem pe lume. Daca si numai daca , parintii vor intelege care le este datoria , din momentul in care fac copii, abia de atunci , lumea cu tot ceea ce inseamna ea , se va dezvolta.
  Familia este o bucata dintr-un puzzle care formeaza societatea , cu cat familia este mai saraca cu atat societatea , pe care o formam devine mai paupera , dar dezvoltandu-ne familia dezvoltam o lume intreaga.
  Parinti de astazi , copii vostri sunt parintii de maine , iar voi sunteti cei care aveti obligatia sa va ganditi de acum , la momentul de maine , cand ei vor porni la drum incarcati cu bagaje sau se vor trezi la margine de drum , cu mainile in buzunar!
  Prezentul vostru contribuie la viitorul lor. Asta e motivatia pentru care faceti copii , sa le asigurati un viitor prosper!
 Copii nu fac decat sa ne urmeze ! O mostenire bogata , un sarac mai putin!...
                                                                                                                            moromete

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz