Hello, America!

  Nu stiu daca sunteti romani, probabil ca  da, altfel nu puteti citi cele scrise de mine, de aceea vreau sa va scriu voua, celor care intrati pe acest blog, de acolo, de departe!
  Poate ati uitat cum este in Romania adevarata, poate ma cititi pentru ca vreti sa aflati din gura unui oarecare cate ceva care va pare mai aproape de realitate, mai aproape de adevar. Ei bine, pe aici nu s-au schimbat prea multe, poate doar saracia pare mai generalizata, dar aceasta saracie nu se prea vede la televizor, este ascunsa si umbrita de vedete de proasta calitate, de marii mahari care au aparut peste noapte din randul prostimii, de doamnele si domnisoarele care s-au casatorit cu acestia ,iar acum sunt si ele celebre.
 Romanul de rand, locuieste tot in case de chirpici, tencuite si vopsite frumos acum, in verde si  portocaliu, de iti dau impresia ca sunt altele noi, romanul se chinuie sa traiasca de la o luna la alta ca si pana acum, romanul s-a prostit , pentru ca nu mai se face carte cum se facea odata, de aia cei de la conducere fac ce vor !  Romanul tace si rabda , bea mai mult ca pana acum , pentru ca prostia si saracia te duc in carciuma, romanul se chinuie sa para ca o duce mai bine, ca sa nu rada romanii plecati in strainatate de el.
  Romania nu s-a schimbat de la '89 incoace, poate au mai aparut niste vile printre multele case amarate, parintii isi tin copii in facultati particulare,  pe care le platesc imprumutandu-se in banci sau renuntand la strictul necesar, copii vor toti sa fie manageri, bancheri sau avocati, batranii stau la porti si privesc mirati la aiurelile pe care le vad si se vaita ca au ajuns sa traiasca timpurile astea.
  Magazinele sunt intesate cu produse de proasta calitate, si cand este o promotie  - stim si noi de promotii, acum! - se bate romanul si se cearta ca la usa cortului, dar daca ii intrebi, le e rusine sa recunoasca, pentru ca noua ne este si acum rusine ca suntem saraci.
  Pe strada oamenii merg incruntati, tristetea este la ea acasa aici, pentru ca noi nu mai avem speranta!
Ei , nu ca aici nu se vor schimba niciodata lucrurile , ci doar ca noi nu o sa mai apucam sa vedem schimbarea!
 In rest suntem bine, ne descurcam noi , nu va faceti griji, ca noi suntem obisnuiti sa o ducem si mai rau! Good bye, America!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Betivul de rand

Recunosc ca sunt betiv!

Pauza de pranz